Extra informatie    Hoe de site te gebruiken    Database Download    Nota Bene

Let op!!! Deze website gaat eind 2021 verdwijnen, in zijn geheel, dus ook de vaak bezochte genealogieŽn van Baltes, Bijsterbosch en de Andijker Buurtjeskerk Database.

Ik ben nu eindelijk gepensioneerd!! Dat maakt dat ik graag andere dingen ga doen die ik in mijn werkzame leven niet deed en dus moeten dingen die ik wel in mijn werkzame tijd deed wijken. Dus ook deze website wordt opgedoekt.
De vraag is nu of er iemand geÔnteresseerd is deze genealogieŽn voort te zetten op een eigen website en eventueel uit te breiden met gegevens die ikzelf nog heb en die te vinden zijn op internet. Een enorme klus, maar wie het wil doen zal ik op weg helpen.
Graag een bericht naar mijn emailadres, welke ook zal verdwijnen, en dan gaan we afspreken. Graag alleen serieuze kandidaten!

 

 

 

 

 

Laatste veranderingen: 10 juni 2021  -  Database laatste upload: 26 april 2015
Aantal personen in de database: 16.136

Gestart op 20 mei 2004 is de database na ruim 9 jaar redelijk klaar, maar er vinden regelmatig vele aanvullingen plaats dankzij inbreng van gegevens van bezoekers, die dit met u allen willen delen: dank daarvoor! Eťn persoon wil ik hier graag noemen voor zijn herhaaldelijke inbreng welke ook nu nog steeds plaatsvindt, nml. dhr. ir. Otto P. van Driel, een gedreven genealogisch onderzoeker met een eigen benadering, zie zijn website hier: http://www.ottop.nl/kw3l/
Dit is de enige site die van "papier naar digitaal" gaat: hier vindt u echte digitale gegevens, gesorteerd en nagezien, en met vele aanvullingen. Dus geen snelle scans met vele overbodige of onoverzichtelijk makende gegevens
(Jacob is overleden, bijv. -- vanzelf! Anders zou hij 392 jaar oud zijn!); hier kunt u direct op uw doel af. Geen web-pagina per persoon, maar personen met dezelfde achternamen bij elkaar in ťťn overzicht, met directe hyperlinks naar andere genoemde personen. Of download de hele Excel-database en sorteer op welke kolom dan ook; of download alle gegevens en foto's: stuur me een email en ik regel dat.
Vrij, gratis, overzichtelijk, downloadable en toegankelijk voor iedereen. Geen copyright berichten, want iedereen moet zijn eigen afkomst vrij kunnen onderzoeken.
Alle extra gegevens, files en foto's kunnen opgevraagd worden, gratis. Of email me als het om enkele foto's of files gaat.
Gerichte vragen worden snel beantwoord en uw inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

Extra informatie:
Alle aanvullingen afkomstig uit de DTB boeken van Wervershoof, zijn nu verwerkt in deze Andijker databse, die nu eigenlijk ook wel een beetje de Wervershover database mag worden genoemd. In de verzameling gegevens van Wervershoof zijn er vele connecties met de personen in de Buurtjeskerkboeken van Andijk gevonden en dus gaat deze Genealogie van Andijk nog wat verder terug in de tijd, want in Wervershoof begon het geschrift in 1620. Dus weer meer informatie, meer aanvullingen op de gegevens van Andijk, en dat is hier allemaal gepubliceerd. Ik heb alles nagekeken (een doorlopend proces), vele correcties aangebracht en aanvullende gegevens verwerkt, al wil dat zeker niet zeggen dat het nu een foutloos geheel is - waarschuw me als u fouten tegenkomt! Dit is nu toch wel een erg groot project geworden met 16.136 namen (er zijn enkele dubbele), minstens 60.000 hyperlinks, allemaal stuk voor stuk ingebracht. Ook zijn er vele foto's en knipsels ter verificatie van data als link ingebracht. Een schat aan informatie voor wie zijn afstamming zoekt en in Andijk of Wervershoof (en omstreken!) is terechtgekomen.
En er is goed nieuws: ik heb veel aanvullend materiaal toegestuurd gekregen en op internet gevonden, welke deze site flink zal gaan uitbreiden; ik ben ermee bezig. Mijn hartelijke dank daarvoor; materiaal is altijd welkom - laat maar komen! Hiermee wordt ook duidelijk dat deze site nooit af zal zijn.

Hoe de site te gebruiken    Database Download    Nota Bene

Hoe deze site te gebruiken:
Zoek naar een achternaam door hierboven op de eerste letter van die naam te klikken; zoek daarna de naam op in de lijst aan de linkerkant en klik op die naam. Dan komt de beschikbare informatie in deze ruimte te staan. In die informatie staan ook weer hyperlinks naar alle genoemde namen, maar soms ook naar een afbeelding of een Adobe *.pdf-file welke verdere informatie, afbeeldingen en/of foto's kan bevatten. Alle informatie van de complete database is hier te vinden, maar soms is het niet erg overzichtelijk, al is de grootst mogelijke accuratesse betracht. Ikzelf vind het overzichtelijker in mijn Excel-database, omdat alle namen daar bij elkaar staan en er gesorteerd kan worden op voornaam, achternaam, echtgenoot, ouders, enz.. Er zijn daarin geen hyperlinks geplaatst naar de namen of naar afbeeldingen en foto's, maar wordt er gewerkt met unieke ID-nummers. De gegevens van Andijk en Wervershoof zijn in deze database gescheiden gebleven, waardoor het zoeken wat wordt vergemakkelijkt. Alle informatie is hier vermeld en is ook via Dropbox beschikbaar zijn voor een ieder die dat wil. Via Dropbox krijgt u veel meer foto's dan hier afgebeeld! Opvragen van deze informatiebron kan worden gedaan via mijn email, zie de link hieronder. Bestellers zullen zo nu en dan een update van de Excel-database ontvangen via email, wanneer dat relevant is geworden.

LET OP: Enig geduld betrachten waar staat aangegeven "grote file"; deze is groter dan 500 kB en het kan dan wat langer duren voordat het is ingeladen.

Klik op deze button om naar de Download Pagina te gaan, waar de volledige databse gratis kan worden gedownload: Downloads

Alle aanvullingen, op- en/of aanmerking zijn welkom. Dat kan via deze naar mijn email.

Extra informatie    Database Download    Nota Bene

Er bereiken mij soms boze, vaak ook respectloze berichten van mensen, die veelal ook nog eens anoniem willen blijven, die in een door hen gebezigde kretologie, soms opgesteld in voor mijn onbegrijpelijke SMS-taal, graag zien dat er een foto van een graf of andere informatie uit deze publicatie wordt gehaald, omdat er geen toestemming voor publicatie zou zijn afgegeven. Het is mij echter nooit duidelijk geworden van wie ik een dergelijke toestemming zou moeten krijgen. Monumenten op openbare begraafplaatsen hebben geen copyright; de foto's daarvan dienen ter verificatie van de verstrekte informatie; ze kunnen ook elders op het internet opgevraagd worden. Alle gegevens worden met respect behandeld en niet gebruikt om de spot mee te drijven. Alle op deze site vermelde gegevens werden door mij vanaf internet, of vanuit een publicatie in tijdschriften, verzameld en in een overzichtelijk jasje gestoken. Het betreft dus allemaal openbare of geopenbaarde gegevens zonder copyright, welke functioneel wordt toegepast. Tenzij er mensen zijn zijn die dit gemotiveerd kunnen betwisten, compleet met aangeleverd bewijs van copyright, blijven alle hier gepubliceerde gegevens op deze site staan. Boze emails worden dus niet gewaardeerd en worden terstond uit mijn computersystemen verwijderd. Als er werkelijk iemand iets te melden heeft, of te vragen, of een verzoek heeft, doe dat dan op een beleefde wijze, met een duidelijk vermelding waar het om gaat en van wie het bericht afkomstig is. Berichten met ongeletterde interpunctieloze kreten als: "ik wil die foto van ut graf fan mun opa die jij op jouw site heb eraf hebben en mun zus ok.henk", daarmee kan ik natuurlijk niets. Nogmaals: duidelijk, vermeld een naam en eventueel een nummer, geciviliseerd, algemeen beschaafd Nederlands en beleefd, dan wordt het bericht duidelijk en beleefd beantwoord. Aan respectloze zoekplaatjes van minder begaafden kan ik niet beginnen.

Extra informatie     Database Download    Hoe de site te gebruiken